Rekonstrukce podkroví chalupy

Nové obytné podkroví, jiný svět obalený v bílých tónech a jemných křivkách umožňující komfortní zázemí pro celou rodinu.

  • Název

    Rekonstrukce podkroví chalupy

  • Místo

    Zašová, Beskydy

  • Status
    v realizaci
  • Rok

    projekt 2020, realizace 2021

  • Tým

    Pavel Buryška, Barbora Buryšková, Lucie Lorencová, Martin Málek, Michal Štěpař, Michal Rešetár

  • Investor

    Ida a Tomáš

  • Velikost

    97 m²

Jeden z nejstarších domů v obci, původně hospodářské stavení, umístěné v krásném údolí Beskyd, malebné krajině. Chalupa, kde se setkává několikrát do roka velká rodina, potřebuje nové zázemí pro trávení společných chvil. Z toho důvodu se klienti rozhodli rekonstruovat podkroví objektu pro jeho komfortní krátkodobé obývání. 

Podlaží přízemí zůstává nedotčené, vyjma umístění nového schodiště umožňující pohodlné zpřístupnění podkroví. Po vystoupání po schodech se návštěvník ocitá v jiném světě obaleném v bílých tónech a jemných křivkách. Ostré tvary nejsou téměř viditelné, použití oblouků a fabionů zjemňují interiér. Bíle mořené dřevo hraje hlavní roli, borovicové palubky na obkladu i podlaze navozují rustikální a zároveň střídmou atmosféru chalupy. Sem tam vykoukne skrz bílý závoj obkladu trám původního krovu, kontrast starého a nového je přítomný. Vestavěné úložné prostory nikde nevystupují, jelikož využívají šikmin a nik. Skryté radiátory za konstrukcemi o sobě dávají vědět pouze jemnou perforací dřeva. 

V samém srdci podkroví je umístěné schodiště s halou, ze které se můžeme dostat do všech místností a dvou pokojů umístěných při štítových stěnách. Přirozené světlo do nám přivádí nová střešní okna i jedno štítové okno východně orientované.

copyright © xtopix 2022

Používáme cookies
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.