01
NÁZEV: Reconstruction of the former mill to cultural center 
TÝM: Pavel Buryška, Barbora Buryšková, Zdeněk Pech, Michal Štěpař, Ivo Kratochvíl 
ROK: 2017 
ADRESA: Slatiňany 
KLIENT: city of Slatiňany 
PROGRAM: Culture, library, infocenter, housing, public space 
STATUS: Competition entry 
NÁKLADY: 50.000.000,- Kč 
VELIKOST: 1400 m2, public space 5000 m2 

Návrh přistupuje k rekonstrukci mlýna střídmě a pokorně. Reviduje stávající konstrukci a navrací souboru původní vyváženou kompozici. Hlavní provozní celky dané soutěžním programem jsou v návrhu umístěny v přízemí - propojeny komunikační osou, díky čemuž je objekt maximálně přehledný a bezbariérový. Návrh odstraňuje stávající zeď dvora a vytváří příjemné veřejné prostranství, nově přístupné i schodištěm u zámecké zídky. Terén je místy nově vymodelovaný, aby výškově navazoval na úroveň 1NP.
titulka
001
012
013
014
015
016
017
018
019
0110
0111
0112
0113
0114